Hirdetés

halcsali.lap.hu / Halcsalik különböző halfajtákhoz [cikkek]

Halcsalik különböző halfajtákhoz [cikkek]

A folyami harcsa étrendjét, illetve fogási módszereit tekintve igencsak széles palettával rendelkezik. >>>

Az angolna elsősorban a nyári félévben jön horgunkra, áprilistól kezdődően. Legkedvezőbb idõszak a szürkület, az éjszaka és a hajnal. Nappal csak kivételesen kap. Csalétkül gilisztát, haldarabot (halszeletet) és döglött, vagy élő kishalat használhatunk.

Az amuroknak a következő recept alapján elkészített bojlit szántam: >>>

Bevált csalik, avagy mit eszik a süllő?!

Örök dilemma: eszik-e a hal ma vagy nem eszik? Mert ha nem, akkor jobb, ha otthon marad az ember, ha viszont eszik, akkor indulás, nehogy elfoglalják előlünk a legjobb helyeket. Igen ám, de ha eszik, vajon mit? Gilisztát, tengerit, pufit vagy áztatott búzaszemeket?

A déli parton sajnos rengeteget, van, mikor két-háromszáz métert is menni kell a vízben, hogy közel férkőzzünk a rabló csapathoz. Az északin azonban sokszor a partról is el lehet őket érni. Ólommal, műléggyel. Szinte mindig a fehér légy a nyerő.

Halaink közül a harcsa az első, amelynek fogása az ősz beálltával gyérül. Egy halászszólás szerint ez a halunk akácvirágzáskor ébred, szilvaéréskor elfekszik. Van olyan év, mikor a szilva már réges-rég beért, a harcsa pedig továbbra is aktív. Ez év októbere az évszakhoz képest meleg időt hozott, és a vízhőmérséklet sem enged a tizenötből. Márpedig ha ilyen melegek a vizeink, akkor a harcsát nem foglalkoztatja, hogy miért piros a kék szilva, amikor zöld.

Nem hiszem, hogy hazánkban található még egy olyan hal, mint az amur, melynek horgászatánál oly sok csalizási és etetési variáció áll a rendelkezésünkre. A kifogása érdekében még a legelképesztőbb, talán első hallásra, látásra kissé vadnak, morbidnak tűnő csalikkal is érdemes egy próbát tenni. Szinte hihetetlennek tűnhet, de eredményesek lehetünk az édes, érett gyümölcsökkel (szőlő, szilva, ringló), zöldségekkel (borsó, kelbimbó), vagy akár a friss nádhajtással is. Az amur szinte megőrül az édes ízekért, de felettébb kedvel minden olyan jellegű növényt, mely ízben, illatban emlékezteti a nádra, sásra vagy akár a hínárra. Éppen ezért lehet fantasztikusan fogós csali a lucerna! - Ladányi Tamás írása

Nézzük azt az öt leggyakrabban elhangzott kérdést, melyre megpróbálok legjobb tudásom és tapasztalatom alapján válaszolni. Remélem, sok horgásztársamnak tudok ezáltal olyan mértékű segítséget nyújtani, hogy a horgászatuk eredményessége lényegesen javuláson fog keresztül menni.

Virágzik az akác, itt az igazi harcsára pergetés ideje. Vegyük azonban figyelembe a halászati törvényt, mely a 80 cm alatti példányokat védi /ettől eltérés lehet, ha a vizek halászati hasznosítói másképp döntenek/. Érdemes elővenni azonban a pergető botot, mert kellő kitartással és szerencsével a jobb harcsás vizeken bőven e feletti példányokat is foghatunk.

A csuka horgászata sok horgász számára izgalmas kihívás, húsa pedig a halételek kedvelőinek különleges ínyencség. A gyűjtemény célja, hogy a csuka horgászatával, és a belőle készült ételekkel kapcsolatban, egy helyen összegyűjtve hasznos információkhoz juthassanak az érdeklődők.

A harcsa lap 3 nagyobb témát dolgoz fel a harcsákkal kapcsolatban: megismerteti a harcsa horgászatával kapcsolatos tudnivalókat, bemutatja az akváriumban tartható harcsaféléket, és a belőle készült ételek receptjeit tartalmazza.

Egy helyen összegyűjtve minden, ami a keszeg horgászat vagy finomszerelékes horgászathoz kell. Valamint a keszegekről sok minden.

A süllő lapon megismerhetik ezt a csodálatos, a 'halak királynőjé'-nek is nevezett nemeshalat. A süllő lap segítségével a süllőhorgászat szerelmesei és az ínyencségek kedvelői is hasznos információkhoz juthatnak.

A ponty a magyar horgászok körében a legnépszerűbb hal. Horgászati módszere, és elkészítése igen sokoldalú. A lap célja, hogy ezeket az ismereteket egy helyen összegyűjtve átadja a téma iránt érdeklődők számára.

Hirdetés
Meghatározás:

A horogra kerülő halcsalik választéka, és felhasználási módja rendkívül sokféle. A halcsali lap abban nyújt segítséget, hogy halfajtára, horgászmódszerre való tekintettel segítsen kiigazodni a széles kínálat között, bemutassa a halcsalikat gyártó cégek termékeit, valamint megismertessen többféle csalizási technikával, amely sok esetben a sikeres horgászat titka.

A horogra kerülő halcsalik választéka, és felhasználási módja rendkívül sokféle. A halcsali lap abban nyújt segítséget, hogy halfajtára, horgászmódszerre való tekintettel segítsen kiigazodni a széles kínálat között, bemutassa a halcsalikat gyártó cégek termékeit, valamint megismertessen többféle csalizási technikával, amely sok esetben a sikeres horgászat titka.

Szponzorált hirdetések

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Halcsalik különböző halfajtákhoz [cikkek]
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés